Buggare laddade på torget inför dansmaran

Hur dansanta är östgötarna egentligen? På lördagskvällen är det upp till bevis när den stora dansfesten "Mjölby dansmara" arrangeras för första gången i Mjölby.

Mikael och Mimmi Karlsson snurrade runt med stor inlevelse.

Mikael och Mimmi Karlsson snurrade runt med stor inlevelse.

Foto: Julia Djerf

MJÖLBY2019-04-27 19:22

– Jag har jättehöga förväntningar, säger musikprofilen Thomas "Massi" Schön som tagit sitt koncept med dansgala till orten från Motala.

På lördagen tog sig sportdansklubben Wetternbuggarna sig flera svängom till tonerna från Wahlströms, Casanovas och Xplays som spelade live på Jerikodalstorget. Det blev för Mjölby City startskottet för vårens evenemang, men också en förfest till lördagskvällens dansmara i Mjölby ishall. När initiativtagaren Thomas Schön frågade publiken på torget hur många av dem som skulle komma på kvällen räckte nära hälften upp en näve i luften. Före festen var 300 förköpsbiljetter sålda, men Thomas hoppades på uppemot 800 besökare.

– Geografiskt ligger Mjölby bra till och jag har sett på förköpen att att många kommer långväga ifrån.

Mikael och Mimmi Karlsson i Wetternbuggarna snurrade runt på torget med stor inlevelse. Att dansa är livet, menar Mikael.

– Det är både musiken och att få röra på sig, men också sammanhållningen i vår förening.

För att orka med att dansa hela kvällen har Mikael inte laddat med pasta, men däremot träning ett par gånger i veckan för att hålla sig i form – och inte minst hela fem fräscha klädombyten.

Wetternbuggarna är väl bekanta med bandet Xplays då de ofta spelar på föreningens träffar. Sångaren Kevin Lehnberg, som själv är uppvuxen i Mjölby, ser fram emot att få spela i sin hemstad.

– Jo, det är speciellt att få komma hem så här. Nu ska vi sätta Mjölby på danskartan.

Flera passade på att ta bilder med sina fans efter spelningen på torget – här med bandet Casnovas.
Flera passade på att ta bilder med sina fans efter spelningen på torget – här med bandet Casnovas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om