Förra veckan blev det åter full pott i en kocktävling, denna gång i Boden med menyn Skogens skafferi.
Vildmarksteamet bestod av Robin Karlsson, Johanna Kåhlin och Joline Ramstedt med läraren Katarina Westlund som lagkapten.
Motiveringen löd: För en välkomponerad meny där man visar prov på kunskap i teknik och smak samt vackra presentationer. Man har lyckats blanda restaurangköket med vildmarken på ett tillfredsställande sätt. Eleverna om har även visat prov på gott samarbete samt bra hygien vilket är A och O i ett restaurangkök.
Hur kändes det att komma till Boden som sörlänning och ta hem segern?
– Vi hade en bra magkänsla. Vårt mål var att laga så god mat som möjligt och se hur långt vi kunde komma, sade eleven Joline Ramstedt.
Det var spännande in i sista stund. Av de åtta lag som deltog fick inte bara Dackeskolan högst poäng utan även Lyckseleskolan. Sedan fick juryn utse vinnarlag med handuppräckning.