När miljökontoret gjorde oanmäld inspektion på en pizzeria i Mjölby upptäcktes den udda köksutrustningen. Miljökontorets inspektörer konstaterar att pizzerian på ett flertal punkter bryter mot livsmedelslagstiftningen. Slagborren som användes som såsblandare var bara en, och angående den skriver inspektören i sitt protokoll: "Verksamheten kunde inte visa upp något dokument som intygade att utrustningen var avsedd och lämplig att användas i direktkontakt med livsmedel."
Inspektören konstaterar också att sladden var skarvad med tejp.
Den oanmälda inspektionen visade också att restaurangen förvarade strimlad skinka i ett kylskåp där temperaturen var plus 14 grader, mot rekommenderade fyra grader. Rutiner för nedkylning av livsmedel fungerade generellt inte. det fanns också oklarheten kring varifrån vissa livsmedel som användes härstammade; pizzerian kunde inte redogöra för ursprunget på den oxfilé som man serverade, trots att livsmedelslagen kräver att ursprung ska kunna spåras för nötkött.
Tomatsås förvarades under en bänk i en bunke som inte var övertäckt och bearnaisesås förvarades i en plasthink som tidigare innehållit salt, dock framgick det inte om hinken var godkänd för förvaring av annat livsmedel än salt.
Ett utrymme ovanför städskåpet saknade innertak, vilket enligt miljökontoret kan innebära att skadedjur kan ta sig in i lokalen.
Pizzerian får nu till den 2 mars på sig att åtgärda bristerna inför miljökontorets uppföljande inspektion.