Beijer lägger ner i Mjölby

Beijer Byggmaterial stänger sin anläggning i Mjölby och lägger dessutom ner på orterna Vårgårda, Mariestad, Köping, Sala och Sandviken.

Mjölby2017-01-19 14:23

Det är ännu oklart vad som kommer att hända med de som just nu jobbar på Beijer i Mjölby. Den 31 januari är sista dagen som bygghandeln håller öppet.

– Vi försöker att ta hand om dem på bästa möjliga sätt. Det pågår förhandlingar med facket just nu. Mer kan jag inte säga. Om två veckor kommer vi att veta mer, säger Anders Håll, kommunikations- och varumärkeschef på Beijer Byggmaterial.

I ett pressmeddelande beskrivs hur företaget tagit beslutet på grund av en "ökad centrering av både nybyggnation och renovering till tillväxtorter”.

Betyder det att ni inte ser Mjölby som en tillväxtort?

– Vi måste vara där våra kunder är. Vi ser att våra kunder drar sig till platser där arbeten, byggen och byggprojekt finns. Med tillväxtorter menar vi nödvändigtvis inte storstadsregioner, även om det finns en stor beräknad bebyggelse där. Det byggs till exempel mycket i en ort som Söderhamn, därför öppnar vi en filial där.

Var det ett misstag att satsa i Mjölby?

– Det skulle jag inte alls kalla det. Våra anställda i Mjölby har gjort ett strålande jobb. Men vi måste anpassa oss efter de här förändringarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om