Årets kockelev går på Dackeskolan

Dackeskolans kockelever förnekar sig inte. De vinner och vinner. Emelie Johansson segrade i Årets kockelev med en ramslök som ess i skjortärmen.

Emelie Johansson med segerbuketten. Bästa kompisen Frida Forsén, bakom henne, blev trea.

Emelie Johansson med segerbuketten. Bästa kompisen Frida Forsén, bakom henne, blev trea.

Foto: Mike Isaksson

Mjölby2012-04-26 18:18

- Den hade jag plockat uppe på Omberg. Löken är jättehärlig. Lite som gräslök och vitlök i smaken, säger Emelie.

Emelies kycklingrätt med friterat potatis- och jordärtskocksstomp bedömdes av en femmannajury. i den fanns ett för Mjölbyskolan bekant ansikte. Emma Erlandssonn, som vann tävlingen för tre år sedan som elev på skolan. Hon arbetar som kock på Djuret i Stockholm och det var i Stockholm, på mässan Gastro nord, som tävlingen avgjordes.

Emelie Johansson, som är Vadstenatjej, hade glädjen att se bästa kompisen Frida Forsén, Mjölby, som trea bland de sex tävlande. Emeile tycker att det gick precis som planerat, det hakade upp sig med någonting.

Katarina Westlund, tjejernas kocklärare, var imponerad över hur Emelie och Frida behärskade tävlingssituationen.

- Det syntes knappast att de hade lagat mat så fint hade de omkring sig. Katarina tycker det var otroligt glädjande bara att skolan blev representerad med inte bara en utan två finalister bland sex. Det var ändå 50-60 elever som hade ansökt om att få vara med.

- Sedan hur der går vet man aldrig, det är så lite som skiljer, knivskarp konkurrens. Vi är så himla nöjda med Emelies och Fridas arbete hemmavid, och de har också vunnit tävlingar tidigare, så de hade inget att bevisa. Det är två fantastiska tjejer som aldrig framhäver sig själva.

Två andra kockelever från Dackeskolan har i veckan tävlat i "Hottest chef" i Stockholm. Hilding Jakobsson blev trea, Jonna Gustafsson fyra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om