Larmet går. Ett tåg har kört rakt in i en personbil som befunnit sig på spåret. En ledning med 15 000 volt dinglar i luften. I bilen sitter märkligt nog lokföraren Johan Rönnberg och när Räddningstjänsten Mjölby/Boxholm rullar in står Johans kollegor vid sidan av och bara tittar på.
– Vi har ett scenario med ett tåg som fingerat har kört på en personbil. Räddningstjänsten skyddsjordar, det vill säga ser till så att det inte är någon spänning kvar i ledningen, och sen klipper vi upp taket och gör en säker uttagning, förklarar Henrik Eriksson, en av brandmännen som utbildar.
Under två veckor har 110 lokförare och tågvärdar från SJ fått träna brandsäkerhet hos räddningstjänsten i Mjölby. Det handlar om beredskapskompetens och säkerhet ombord på tågen - en repetitionsutbildning som ombordpersonal genomgår vart femte år.
Hanna Karlborg från Linköping har arbetat som tågvärd i tio år, men har hittills klarat sig från allvarliga incidenter.
– Det är alltid bra med repetition när det gäller både hjärt- och lungräddning och hantering av sjukdomsfall som kan uppstå. Utan den här utbildningen hade jag inte känt mig rustad.
Glaset på vindrutan smulas sönder och biltaket klipps bort som om det var en leksaksbil. Efter några minuter har räddningstjänsten lyft ur den skådespelande lokföraren. Lite tagen av stundens allvar är han, men nöjd.
– Det var faktiskt rätt så bekvämt, de var väldigt försiktiga.