– Fan vad snyggt!
Johan Jureskog tittar ut över sin restaurang. Än så länge är det mycket arbete kvar och platsen mitt emot Dollarstore i Viringe ser ut som en byggarbetsplats. Den 23 januari ska allt vara klart och dörrarna öppnas för ytterligare en hamburgerrestaurang på området som redan har McDonald's, Burger King och Max.
– Det här är en pojkdröm. Vi åkte alltid på bilsemestrar i vår familj när vi var små och vi åkte förbi här. Att vi ska få ha vårt namn här är sjukt häftigt. Jureskog ska stå på en vägskylt. Man blir rörd, säger Johan Jureskog som tillsammans med sin bror Ludvig är två av ägarna till företaget Jureskog.
Bröderna är ödmjuka inför uppgiften att slå sig in på ett så restaurangtätt område.
– Alltid när en restaurang öppnar, var man än befinner sig, så finns nyhetens behag och då vill folk komma och testa och då gäller det att vara på tå. Ger man ett gott intryck så kommer de tillbaka, säger Ludvig Jureskog och Johan fyller i:
– Max och McDonald's är skitgott och det här kommer inte vara tio gånger godare, det är det inte frågan om. Det handlar om vad kunden vill stoppa i magen.
Det kunden kan stoppa i magen på Jureskogs är nötkött från svensk mjölkko men också hamburgare gjord av falafel och halloumi.
– Svensk mjölkko är det mest klimatsmarta nötköttet. De lever många år innan de går till slakt och ger mjölk och betar gräs och fertiliserar naturen.
Restaurangen kommer sysselsätta över 50 personer varav de flesta kommer från Mjölby men också från Ödeshög, Linköping och Motala.