Polisens film: Här rusar beväpnade rånarna in

Polisen arbetar just nu med flera intressanta tips gällande personer som uppges kan ha utfört rånet mot Mediacenter i Mjölby i februari.

Polisen arbetar med tips på fler namngivna personer.

Polisen arbetar med tips på fler namngivna personer.

Foto: Polisen

Mjölby kommun2020-03-20 16:15

Efter att polisen gått ut med bilder från övervakningskameror inifrån Mediacenter på Jerikodalsgatan, har det kommit in flera tips på vilka som kan ha utfört rånet mot butiken kvällen den 19 februari.

– Tipsen är inte vem som är vem på bilderna utan på namngivna personer. Vi har fått in ungefär fem stycken, men har inte hunnit jobba så mycket med de än, säger förundersökningsledaren Marcus Hoppe.

Övervakningsfilmen är polisens hetaste spår i utredningen och därför delar de inte bara med sig av stillbilder utan också hela filmsekvensen när de två gärningspersonerna springer in och snabbt plockar på sig varor. Händelsförloppet är under 30 sekunder.

– Tipsen vi har fått ger var vi kan rikta våra ögon, sen behöver vi ju hitta något mer som skapar misstanke. Det kan till exempel vara att man tydligt ser att det är den namngivna personen på filmen eller något annat konkret som gör att en person kan bli skäligen misstänkt, säger Hoppe.

Rånet utfördes strax före stängning på kvällen och inte många personer rörde sig då i Mjölby centrum. Efter rånet ska vittnen ha sett gärningspersonerna springa i riktning mot stadshuset. En av de bar en mask föreställande ett skelettansikte och en var maskerad med en mörk så kallad klassisk rånarluva. Som det går att se på filmen så var en beväpnad med kniv, men rånarna konfronterade aldrig personal då de under händelsen låste in sig i ett personalrum.

Polisens tipsnummer är 114 14.  

Polisen väljer nu att även visa hela övervakningsfilmen från rånet mot Mediacenter och hoppas på att fler tips i fallet ska komma in.
Polisen väljer nu att även visa hela övervakningsfilmen från rånet mot Mediacenter och hoppas på att fler tips i fallet ska komma in.
Karta: Jerikodalsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!