– Det är framför allt skadegörelse som klotter eller att saker slås sönder. När vi har gjort kontroller så har vi ju sett att tillgången på narkotika är god och att stationen är en plats där det ofta gör upp affärer, säger Björn Borg, gruppchef för områdespolisen.
Han beskriver Mjölby station som en fritidsgård, en plats som bjuder på värme, tillgång till el och därmed också tidsfördriv. Helgerna är mer välbesökta, men även vardagskvällar lockar dit ungdomar.
– Vi vet att det är en brottsutsatt plats och därför har vi också haft ett särskilt fokus där det här och förra året. Samtidigt är det en arbetsuppgift bland många och det är inte så att vi alltid kan ha en patrull synlig.
Jan Strömberg, som är pappa till Joel Björklund som nyligen utsattes för en grov misshandel vid stationen, menar att ungdomar i övre tonåren saknar en naturlig mötesplats i Mjölby.
– De känner sig för gamla för fritidsgårdarna men är för unga för att gå på krogen.
Frågan om mer kameraövervakning vid särskilt utsatta platser i Mjölby har från och till varit aktuell genom både medborgarförslag och motioner. Men i nuläget är det inte en fråga som utreds av kommunen.
– Kameror kanske inte är en lösning på problemen, men kan ha en förebyggande effekt och även underlätta för brottsutredningar, säger Björn Borg.
Polisens egna kameraprojekt är endast i startgroparna och där är inte Mjölby en plats som har valts ut för att ingå pilotprojektet.