Nytt rekord för länets största loppis

Rekordmånga försäljare hoppades på att få kränga gamla saker på Östergötlands största loppis. Arrangören räknade till 241 bilar utmed Kungsvägen.

Mjölby kommun 14 september 2019 19:30

I våras slog samma loppis rekord med uppemot 200 uppradade bilar utmed gatan genom centrum, men nu är det rekordet slaget med råge. Arrangören räknade till 241 bilar som öppnat sina bakluckor i hopp om att få göra sig en hacka. Thinna Thyr var på plats redan vid halv åtta på morgonen, men fick köa i en halvtimme innan hon fick en plats. Uppvuxen i Mjölby men utflyttad till Jönköping, blev loppisen lite av en återförening med sin gamla hemstad. 

– Det är ju lite, vad ska man säga...bonnigare här kanske. Folk är lite snåla tycker jag, men det är kul att vara tillbaka i Mjölby.

På vissa håll prutades det friskt i sann loppis-anda, men där försäljarna var barn som rensat i sina lådor hemma kunde man ana en större acceptens bland kunderna på de redan låga priserna. Mikaela Miedl-Ohlsson och Viktor Hermansson sålde mestadels barnkläder och leksaker.

– Vi hade en kund förut som prutade ner en Michael Kors-väska från tio till fem kronor, säger Viktor lite eftertänksamt.

En bit bort stod också systrarna Tala och Sima Samhori med kusinen Rushan Ramadan.

– Vi försöker spara till en resa tills vi fyller 18, men vi vet inte vart vi vill åka än, säger Tala.

– Jag brukar plocka bär i skogen och sälja dem i Boxholm ibland också, tillägger hon.

Loppisen blev den avgående cityledaren Dan Ljungvalls sista aktivitet innan han lämnar sina uppdrag på Mjölby City. Han var med och startade upp loppiskonceptet för nio år sen. Nästa år kommer Lions i Mjölby att genomföra loppisen på uppdrag av Växtkraft i Mjölby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa