Labero gör oväntat besök på lokal östgötascen

Han är van vid att stå på de största världsscenerna – nu kommer Joe Labero på oväntat besök till Mjölby.

I oktober gör Joe Labero ett stopp med sin Sverige-turné i Mjölby.

I oktober gör Joe Labero ett stopp med sin Sverige-turné i Mjölby.

Foto: Axel Öberg

Mjölby kommun2019-09-25 15:00

– Man vet hur tacksamt det är att komma till mindre orter, så jag tänkte "Det här måste jag bara göra!", säger Joe Labero på en svajig telefonlina från Indonesien.

Kan Bruce Springsteen göra samma konsert på en och samma plats under ett helt år, så kan väl Joe Labero besöka 55 mindre orter hemma i Sverige. Så tänkte i alla fall Joe Labero själv, när idéen till turnén "Joe Labero på oväntat besök" föddes. I Springsteens fall handlade det visserligen om Broadway, nu är det istället Mjölby kulturscen med 422 sittplatser vi pratar om.

– Jag kan ha varit i Mjölby på en tältturné tidigt i karriären, men annars har jag inte jättekoll, man åker ju ofta bara förbi.

Joe Labero har genom sin 30-åriga karriär bockat av stora världsscener. Numera är han bosatt i Las Vegas och besöken i Sverige är få.

– Min uppväxt har gjort att jag känner att det är extra viktigt att få bjussa på en show just för en liten publik. Det blir en nära föreställning där man kan interagera mer.

Som uppvuxen i småländska Alvesta kommer östgötskan, enligt Labero själv, inte att vara något problem att förstå sig på. Dialekter är bara charmigt, menar han. Han längtar också efter hederlig gammal husmankost. Kanske ges det tillfälle till både blodpudding och falukorv under besöket i Mjölby den 31 oktober. För egen del lovar han ge liv till flera gamla, klassiska tricks igen, fast i nya skepnader.

– Jag är jättetaggad. Trots att jag har jobbat med det här så länge så vill jag alltid göra en ännu bättre show och skapa en wow-känsla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!