Kvinna körde med 2,60 promille

Kvinnan var så nervös inför ett möte med sin chef att hon drack whisky. Nu har hon dömts för grovt rattfylleri.

Kvinnan körde bil med 2,60 promille alkohol i blodet. Nu har hon fått sin dom.

Kvinnan körde bil med 2,60 promille alkohol i blodet. Nu har hon fått sin dom.

Foto: Arkivbilder

Mjölby kommun2019-10-20 15:00

Det var den 12 juni i år som kvinnan var kallad till ett möte med sin chef på en arbetsplats i Mjölby. Anledningen till mötet var att kvinnan några dagar tidigare hade varit berusad på jobbet. Kvinnan säger sig ha varit så nervös inför mötet att hon drack whisky. 

Under mötet uppfattade chefen att kvinnan var "märkbart berusad". Hon var sluddrig i talet– men förnekade att hon druckit alkohol. Hon vägrade att blåsa i alkoholmätaren eftersom hon menade att hon inte var i tjänst. Under mötet gick dock kvinnan med på att skriva under en varning. 

När kvinnan lämnade mötet gick chefen till en överordnad som sa att han hade rätt att kräva att kvinnan blåste i alkoholmätaren. Chefen ringde då upp kvinnan, som hunnit dricka mer whisky, och uppmanade henne att komma tillbaka. Han gick ner till entrén för att möta henne – och fick då se att hon kom körande i en bil. Kvinnan "parkerade halvdant och lite på tvären". Polis kallades till platsen och det visade sig att kvinnan hade 2,60 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. 

Under rättegången i Linköpings tingsrätt erkände kvinnan sitt brott. Hon medgav dock endast att hon hade kört cirka 50 meter efter det första mötet med chefen. 

Enligt tingsrätten ligger straffvärdet, med tanke på den höga alkoholhalten, på fängelse i två månader. Kvinnan anses dock vara i behov av vård för sitt alkoholmissbruk och straffet blev därför istället skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!