Hoppsaloppet i Mjölby lockade till rörelse

I lördags fylldes Gästisparken i Mjölby av barn och vuxna med spring i benen när Hoppsaloppet genomfördes.

Det var tätt vid startlinjen när Hoppsaloppet sprintade igång.

Det var tätt vid startlinjen när Hoppsaloppet sprintade igång.

Foto: Fredrik Palmqvist

Mjölby kommun2019-10-20 16:08

I en uppmaning att få barn, och vuxna som bonus, att motionera genomfördes Hoppsaloppet i Mjölby för andra året i rad. Bakom evenemanget står Mjölby kommun och Mjölby Orienteringsklubb.
— Hoppsaloppet har som syfte att få fler barn att röra på sig, säger Kjell Karlsson på kommunens kultur- och fritidsnämnd.

Loppet bestod av en delvis snitslad bana som gick från Gästisparken runt biblioteket, mot Galleria Kvarnen, ner Kungsvägen och tillbaka. Ungefär 600 meter totalt.
Inför loppet anordnade Eva Ledin från kommunen en kollektiv uppvärmning. Och utöver uppvärmningen kunde den som ville jobba igång kroppen i rörelsebanan. Rörelsebanan innehöll grenar som häckhoppning, orientering, bollkast och balansgång.
— Det var roligt, säger Ellie, 5, och tittar mot mamma.

De allra yngsta barnen hoppade sen över Hoppsaloppet. De yngsta som ändå ville springa leddes till startlinjen av en förälder eller syskon tills det blev en kort och lång blandning av ungefär 100 barn och vuxna. Kjell Karlsson tog då mikrofonen och till högtalarmusik av Samir och Viktor förkunnade han att loppet skulle starta om "Tre, två, ett".

En Pamplona-rusning av barnfötter satte igång. Några minuter senare var den första deltagaren över mållinjen - i loppet där varvantalet var frivilligt, inga resultat hölls och alla fick guldmedalj. Någon minut senare kom Olle, 5, från Mjölby Orienteringklubb i mål.
— I början gick det sådär men i slutet gick det jättebra, men jättejobbigt, pustar han ut med saftglas i hand.

En av grenarna i rörelsebanan där man skulle upp på en platå, ta emot en boll och kasta tillbaka den.
En av grenarna i rörelsebanan där man skulle upp på en platå, ta emot en boll och kasta tillbaka den.
Karta: Gästisparken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!