Här hittades tjuvarnas gömma i skogen

Fyra personer har häktats misstänkta för verktygsstölder efter att en stor tjuvgömma avslöjades i förra veckan. Nu berättar polisen om gömman i skogen.

Här, i ett skogsparti i närheten av Hallevadet, påträffades   de fyra männen och deras gömma med stöldgods.

Här, i ett skogsparti i närheten av Hallevadet, påträffades de fyra männen och deras gömma med stöldgods.

Foto: Julia Djerf

Mjölby kommun2019-10-24 15:50

– Stöldgodset har lämpats ut i terrängen och låg väl dolt mellan stenar i ett stenparti, berättar utredaren Andreas Eriksson på polisen.

Det var på tisdagsförmiddagen i förra veckan som polisen fick tips om personer som agerade misstänkt vid ett fordon vid Hallevadet sydväst om Mjölby. De fyra männen, som alla är i 20-årsåldern, greps misstänkta för stöld efter att polisen gjorde ett större fynd med misstänkt stöldgods.

– Polisen tog en lov i skogen och hittade godset väl gömt bland stenarna. Det var 43 handverktyg, såsom skruvdragare, borrmaskiner och sågar.

På tisdagseftermiddagen anhölls de fyra männen, som alla är rumänska medborgare, på sannolika skäl misstänkta för stöld. De fyra männen sitter nu häktade för brottet och genom tydlig märkning på godset så har polisen kunnat spåra det till sina ägare.

– Vi har härlett godset till ett inbrott på en byggarbetsplats i Åseda i Småland, berättar Andreas Eriksson och tillägger att märkningen underlättade mycket i polisens spårningsarbete.

– Det känns alltid skönt att kunna lämna tillbaka stöldgods till sina rättmätiga ägare.

Närpolisområdet Motala, där Mjölby ingår, har de senaste veckorna drabbats av åtskilliga inbrott på byggarbetsplatser där handverktyg ofta varit ett hett villebråd. Men i dagsläget är de fyra män som misstänks för stölden i Åseda inte misstänkta för några liknande brott som är kopplade till Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!