Från botten till toppen – så tar de revansch

Efter flera år med dålig insamling till Världens Barn, är det upp till kamp i Mjölby. Nytt samarbete hoppas kunna ge en rejäl summa och samtidigt Mjölbybornas heder tillbaka.

I år ska Mjölby ta revansch i insamlingen till Världens barn. Håkan Carlsson, Ulla Blomstrand, Åke Sternegård, Sven-Erik Johansson och Peter Frejhagen är laddade.

I år ska Mjölby ta revansch i insamlingen till Världens barn. Håkan Carlsson, Ulla Blomstrand, Åke Sternegård, Sven-Erik Johansson och Peter Frejhagen är laddade.

Foto: Julia Djerf

Mjölby kommun2019-09-27 10:00

Radiohjälpens Världens barn är inte bara en insamling, utan en folkrörelse som de allra flesta numera har koll på. Förra året samlade östgötarna in 1,1 miljoner kronor. Vadstena var bäst, sen Kinda och därefter Ödeshög. Men vart tog Mjölby vägen?

– På något sätt så hamnade Mjölby helt utanför diskussionerna, säger Peter Frejhagen från ABF och skrattar, men i år kan det bli vi som blir raketen.

Håkan Carlsson från Pingstkyrkan håller med.

– Att Mjölby varit så dåliga på att samla in pengar tidigare är i alla fall något som har triggat igång mig. Nu ska vi sätta Mjölby på kartan och visa att vi kan också!

Det är en rejäl uppslutning i år när det är dags att samla in medel till Världens barn från Mjölby. Röda korset, som tidigare agerat på egen hand, har fått sällskap av kyrkorna, Mjölby hembygdsförening, studieförbundet Bilda, ABF och Rädda barnen i Skänninge. Tillsammans hoppas de få ihop minst 30 000 kronor.

– Det borde gå, vi tror på Mjölby, säger Håkan.

För att nå målet kommer det att skramlas på flera platser fram till den 5 oktober. På onsdag sjunger förskolebarn i gallerian från klockan 10 genom ett samarbete med kulturskolan. På lördagen erbjuds hoppborg och popcorn i Gästisparken och på kvällen arrangeras en stor ekumenisk konsert i Pingstkyrkan under parollen "Minns du sången" från tv-programmet med samma namn. 
– Lyckas vi kommer jag att känna både stolthet och glädje, men framför allt att vi kan bidra till insamlingen, säger Ulla Blomstrand från Röda korset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!