Förlorade 400 000 i nytt inbrott på bygge

Åtskilliga byggföretag i länet har de senaste veckorna drabbats av inbrott och förlorat material och utrustning för stora värden. I helgen var det dags igen.

"Här tog sig inbrottstjuvarna in", säger platschefen Tony Ekman där han står i en hög med krossat glas från fönsterrutan.

"Här tog sig inbrottstjuvarna in", säger platschefen Tony Ekman där han står i en hög med krossat glas från fönsterrutan.

Foto: Julia Djerf

Mjölby kommun2019-10-02 17:30

När personalen på Ama, Allt i mark och anläggning, kom till arbetsplatsen på Truckgatan på måndagsmorgonen låg det glassplitter nedanför fönstren till det tillfälliga kontoret. Inbrottstjuvarna hade tagit sig in genom ett fönster och kommit över flera laserinstrument och batteriverktyg, uppskattningsvis för ett värde av 400 000 kronor. Det är företagets fjärde inbrott på någon av sina byggarbetsplatser i Mjölby på kort tid.

– Det känns precis meningslöst, säger platschefen Tony Ekman som tillägger att han aldrig har varit med om så här mycket inbrott under hans 30 år i branschen som det är just nu.

Han visar var tjuvarna klippt upp en container och rivit ut stöldgods. Enligt polisen är det ett vanligt tillvägagångssätt för att få tag på verktyg och som förekommit vid flera liknande stölder från byggen i området den senaste tiden.

– Vi försöker göra vad vi kan genom att försvåra för tjuvarna. Vi har larm och har satt upp hjullastare framför dörrar, men det hjälper inte.

Han beskriver hur synen av ett inbrott efter helgen inte längre förvånar och hur situationen snart tar udden av jobbet.

– Här jobbar man och sliter hur mycket som helst och så får man bara det här tillbaka.

Polisen har säkrat fotspår på platsen, men inbrottstjuvarna använde handskar, förklarar Tony Ekman. Inbrottet inträffade någon gång mellan torsdag kväll och måndag morgon och i nuläget finns, likt i de flesta av dessa fall, ingen misstänkt för brottet.

Inbrottstjuvarna kom över stöldgods genom att klippa upp en container.
Inbrottstjuvarna kom över stöldgods genom att klippa upp en container.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!