21-åring försökte köra ifrån polisen

Den 21-årige bilföraren försökte att köra ifrån polisen. Nu har han dömts för bland annat vårdslöshet i trafik.

En 21-årig man försökte att köra i från polisen. Nu döms han till fängelse.

En 21-årig man försökte att köra i från polisen. Nu döms han till fängelse.

Foto: Arkivbilder

Mjölby kommun2019-11-27 08:00

Under natten till den 15 juli i år fick en polispatrull fick syn på en bil i Skänninge som man bestämde sig för att stoppa och kontrollera.

Färden gick i riktning mot Mantorp. När polisen signalerade åt den 21-årige föraren att stanna tog dock insatsen en dramatisk och potentiellt farlig vändning. 

21-åringen, som saknar körkort, tryckte på gasen och körde in på en cykelväg vid ett äldreboende. Han passerade äldreboendet i hög hastighet och fortsatte sedan i hög fart över den skymda korsningen med riksvägen. ”Jag anser att körningen över Riksvägen var en livsfarlig manöver av föraren och hade det kommit andra fordon hade det varit fara för liv”, skrev en av de inblandade poliserna senare i en rapport.

Det dröjde inte länge förrän 21-åringen, som var påverkad av cannabis, förlorade kontrollen över bilen och sladdade upp på en trottoar. När poliserna fråga mannen varför han inte stannat berättade han att det fanns narkotika i bilen. Detta visade sig stämma.  

Polisen hittade närmare 200 gram hasch, samt en mindre mängd ecstasy. Dessutom hittades 96 narkotikaklassade tabletter.

21-åringen, som under rättegången hävdade att han drabbats av panik och menade att polisen gjorde fel i samband med efterföljandet, har nu dömts för flera brott i samband med biljakten: Narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning, brott mot trafikförordningen samt vårdslöshet i trafik. Straffet blev fängelse i tre månader. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!