101-åringens fallskärmshopp avblåst

Det blev inget fallskärmshopp för 101-åriga Ruth Larsson på lördagen. Själv var hon superladdad, men vindarna ville annat.

Mjölby kommun 14 september 2019 16:20

Ruth Larsson var förväntansfull och hade sovit perfekt natten till den stora hoppdagen – det vill säga alla sina sex timmar som hon behöver för att känna sig pigg. 

 

Men lördagsvädret vid flygfältet utanför Motala var tyvärr för blåsigt för att kunna genomföra ett tandemhopp på ett säkert sätt.

– Vi väntade så länge vi kunde men det gick tyvärr inte. Det var precis på gränsen, men när det blåser 11 meter per sekund så blir ett tandemhopp väldigt stötigt. Därför har vi fått ställa in samtliga hopp som var planerade idag, säger Hanna Pettersson som är tandembokare för Linköpings fallskärmsklubb.

 

Planen var alltså att Ruth Larsson med sina 101 år och två dagar fyllda skulle bli världens äldsta människa som hoppat fallskärm. Dagen till ära hade många av hennes barn och barnbarn tagit sig till flygfältet för att få ta del av den stora stunden som Ruth så länge hade längtat efter. Tråkigt för publiken förstås, men mest besviken var nog ändå Ruth själv.

– Det här var ju verkligen inte kul, men de ville inte att jag skulle åka hem med brutna ben och det är väl bra tänkt, säger hon medan hon packar in sig i bilen som ska köra henne hem igen.

 

Ett nytt försök för att genomföra hoppet är nu planerat till den 19 oktober. Då finns också en chans att en internationell domare från Guinness rekordbok kommer att vara på plats. För att ångra sig när det gäller att få flyga, det är det inte tal om.

– Har jag börjat med det här så måste jag ju fullfölja det hela, jag kan ju inte hoppa av nu, det fattar du väl?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa