På Stadshotellets dörr har de satt upp en affisch där de ursäktar för röran. Visst är det stökigt just nu, men snart blir det snyggt. Det är full aktivitet inne på hotellet med att göra fint till premiären.

Borrmaskinen ljuder högt, och i entrén byggs en disk för lunchgästerna och övernattande gäster.

– Just nu väntar vi på tillstånd för vår uteservering. Här ska vi ha lite mer bekväm loungemöblering är tanken. Här ute ska man kunna sitta och njuta av vårt vackra torg i Skänninge, berättar Christina Landoff ägare till hotellet.

Josip Mustupic kommer driva verksamheten tillsammans med Christina Landoff på Skänninge stadshotell, och den 1 juni bjuder de in till öppet hus.

– Till dess ska vi vara klara med bottenvåningen. Det vi gör nu är att tapetsera om. Vi tar inte bort något, men däremot ändrar vi till sekelskiftskaraktär.

Lördagar och söndagar ska det hållas temakvällar, det ska bli kafé, grillbuffé, uteservering och underhållning sommartid.

– Vi ska ha öppet alla sju dagarna i veckan, från frukost klockan 7 till klockan 8 på kvällen, säger Josip Mustupic.

Vardagar blir det lunchservering och buffé på helgerna.

– Vi har också lovat Skänningeborna att servera mjukglass, det blir det, och även lokalt producerad kulglass, säger Christina Landoff.

De berättar också att deras koncept är, den gröna mötesplatsen.

– Här känns det vansinnigt naturligt med lokalt producerat. Vi befinner oss så gott som mitt i potatislandet, säger Christina Landoff.