MC-förare till sjukhus

En motorcyklist i 50-årsåldern är förd till sjukhus i Jönköping efter en kollision med en tvärbromsande personbil nära Stava på turistvägen mellan Ödeshög och Gränna.

27 september 2014 16:29

Olyckan inträffade vid 16.30-tiden på lördagseftermiddagen. Den orsakades av att en personbil fördes på fel sida av vägen. En mötande personbilsförare var tvungen att tvärbromsa för att undvika att kollidera med den personbil som befann sig på fel vägbana. Detta hann mc-föraren inte uppmärksamma i tid utan körde in bakifrån i det bromsande fordonet.
Mc-föraren, som är hemmahörande i Gränna, är förd i ambulans till sjukhuset i Jönköping, men olyckan inträffade på östgötasidan av länsgränsen vid utsiktsplatsen strax söder om Stava.
– Vi vet inte hur allvarligt skadad mannen är, säger Roland Carlsson, vakthavande befäl vid Östgötapolisen till Corren vid 17-tiden på lördagen.

Mats Jansson, ställföreträdande räddningschef i Ödeshög och den som var insatsledare på olycksplatsen, bekräftar att mc-föraren förts till sjukhus i Jönköping men kan inte heller säga hur allvarligt skadad mannen är. Två personer fanns i varje personbil, så totalt blev fem personer inblandade i olyckan men endast mc-föraren skadades.
– Olyckan inträffade på en lång raksträcka, så det är svårförklarligt varför en av personbilarna kördes på fel vägbana just där, säger Mats Jansson till Corren vid 17.30-tiden.
Olyckan orsakade till en början en del trafikstörningar, men vägen är nu öppen igen. En polispatrull finns kvar på platsen tills motorcykeln bärgats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!