Konkursen: försäljning ska fortsätta

Konkursförvaltaren Mikael Kubu har redan bestämt sig för att driva all verksamhet vidare. Han ska sälja de försäljningsställen som går att få rimliga bud på.

9 mars 2015 11:53

Mikael Kubu, jurist på Ackordcentralen, har utsetts till konkursförvaltare för samtliga nio bolag. Huvudkontoret finns hos Östgöta Camping i Mantorp.

Han fick uppdraget i fredags, men kan redan konstatera att det sannolikt blir bäst utdelning för borgenärerna om han säljer verksamheten någorlunda intakt. Största fordringsägare är Danske Bank tätt följd av Nordea.

– Verksamheten kommer att drivas vidare. Det hålls öppet precis som vanligt och sen kommer vi parallellt med detta att infordra anbud för att kunna sälja antingen hela eller delar av verksamheten till någon annan som är beredd att driva det vidare.

Hur bråttom är det, kan du driva det över sommaren?

– Det finns egentligen ingen gräns, det avgörs av hur länge det är ekonomiskt försvarbart. Men det är bara första månaden som lönegarantin gäller så det är bara den månaden som konkursboet inte har någon kostnad för lönerna.

Finns det något av bolagen som du tror kommer att avvecklas?

– Det beror på vilket intresse det finns på marknaden. Det kan vara så att det är något försäljningsställe som det inte finns intresse för och då får vi sälja de fordon som finns där och sen stänga den anläggningen. Marknaden får avgöra vad som är kommersiellt gångbart.

Finns det många inlämnade husvagnar och husbilar som du tror det kan bli tvister kring vem som äger?

– Det är för tidigt att uttala sig om. Vi har personal ute från Ackordscentralen på samtliga orter i dag (måndag) och de ska identifiera de frågeställningar som finns. Vi har fem-sex personer ute i dag.

Hur lång tid tror det tar att klara ut konkursen?

– Det kan jag inte uttala mig om.

Vet du vad som orsakat konkursen?

– Jag har fått en beskrivning, men jag vill bilda mig en egen uppfattning om orsaken innan jag uttalar min bedömning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Olsson