Inget mer bingo på Parketten

Innebingon på Parketten upphör efter cirka 25 år.

Kommunens nej till mängdrabatt på hyran blev droppen för arrangören, Boxholms idrottsförening.

1 oktober 2014 08:56

Begärd hyra, 2 000 kronor per tillfälle/söndag, skulle på en vintersäsong kosta föreningen cirka 54 000 kronor.

Det tillsammans med övriga kostnadsökningar ger, enligt BIF, i stort sett ett nollresultat och då saknas motivation för att fortsätta. Det är mycket ideellt arbete bakom, däribland städning för det har inte ingått i hyran.

– Om kommunen och föreningen kunnat komma överens om en hyra på cirka 30 000 kronor per år kunde det blivit en win-win situation för båda, säger Lars-Ove Strand, bingoansvarig i BIF i ett pressmeddelande.

Föreningens styrelsen har i samförstånd med bingogruppen beslutat att upphöra med innebingon. I föreningen finns besvikelse över att kommunstyrelsen i augusti sade nej till ett förslag från BIF om att införa en allmän hyresrabatt för Parketten, så att tio bokningar skulle ge 10 procent, 20 bokningar 20 procent.

– Vi har varit en trogen hyresgäst under 25 år och bidraget under åren med minst cirka 600 000 kronor till Parkettens drift. Det hade man kunnat ta hänsyn till, anser Lars-Ove Strand

Efter renoveringen och hyreshöjningen förra året fick BIF en tillfällig mängdrabatt på 20 procent. Kommunstyrelsens bedömning var att kommunen inför en ny innebingosäsong inte hade råd att permanenta denna rabatt.

BIF satsar nu istället på att utveckla sin populära bilbingo, även kallad utebingo, på Svartåvallen som pågår oavbrutet vår-sommar-höst. Start och avslutning av säsongen styrs mycket av vädret

Föreningen har inga problem med att få denna verksamhet lönsam och hoppas att kunna öka omsättningen med 10 procent.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!