Boken om Lina kan bli flera

Bakom en stor skål godis och några ex av sin nya bok sitter Camilla Dahlson och har boksläpp på biblioteket.

11 mars 2015 14:57

Det är 20 år sedan Camilla flyttade från Boxholm för ett jobb på SJ i Stockholm. Då hette hon Gustafsson. Efter flera år som journalist på lokal- och facktidning började hon plugga till ekonom och jobbar nu på Ikano.

Men det är förstås inte som ekonom hon sitter bakom ett bord på biblioteket i Boxholm på lördagen.

– Jag har alltid gillat att skriva. Jag ville testa att skriva böcker för barn, berättar Camilla.

Att det blev boksläpp i Boxholm är mest en tillfällighet. Hon hälsade på sin pappa Ola i Boxholm och besökte simhallen. Där träffade hon en av bibliotekarierna. De kom i samspråk och hon fick erbjudande att komma till biblioteket.

Liksom hennes förra bok "Jag vill också dansa" handlar den nysläppta "Innebandystjärnor" om flickor som möter problem men hittar egna sätt att komma vidare. I den förra boken är det ekonomiska orättvisor, och den nya handlar det om mobbning. Stora frågor som med små medel kan ha enkla lösningar. Böckerna är skrivna på ett språk som passar barn som just lärt sig läsa.

Två nya manus om innebandylaget och flickan Lina är inskickade till förlaget.

– Jag vet inte än om de blir antagna. Men jag hoppas. Det beror nog på hur pass bra den här säljer, tror hon.

Och det är förstås för att sälja böcker hon satt på biblioteket på lördagen. Men nu vill Camilla skriva något längre. En kapitelbok är på gång, men vad den ska handla om är än så länge hemligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!