Mjärdevistafetten slår rekord i kväll

I kväll slår Mjärdevistafetten rekord, med 150 lag och 500 deltagare. Och på produktutvecklingsföretaget Prodelox satsar de anställda stenhårt på att klä ut sig.

13 september 2018 15:00

Om någon undrar varför en kakbuffé kommer springande längs gatorna i Mjärdevi så är det bara några av Prodelox anställda som har låtit fantasin flöda.

– Vi gör det inte så mycket för motionens skull. Mest för att ha roligt tillsammans på jobbet och för att det är ett bra tillfälle att träffa andra som jobbar i Science park Mjärdevi, säger ingenjören Anna GjuliaScaglia.

Tillsammans med kollegorna Nicklas Haraldsson och Tova Persson har hon haft riktigt roligt när de har byggt ihop stora dammsugare (bakverket), en prinsesstårtbit och en stor grön larv som de ska ta sig runt i.

Varför just kakor och en larv?

– Det handlar nog allra mest om färgen. Prodelox logga är grön och det ha både bakverken och larven gemensamt, säger Tova Persson, som får hjälp med att ta på sig tårtbiten.

Och hur laddar ni upp?

– Ha-ha ... ja du. Det gör vi nog inte. Men en stadig lunch kanske, skrattar Nicklas Haraldsson.

Årets upplaga av Mjärdevistafetten slår rekord i antal deltagare, med 500 startande och 150 lag. Stafetten är öppen för alla Linköpingsbor och priserna för olika prestationer, bland annat utklädnad, brukar vara väl tilltagna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrik Svedin

Ämnen du kan följa