Misstänkt dubbelmord utanför Mantorp

En man och en kvinna hittades på måndagskvällen döda i en fastighet utanför Mantorp. Polisen misstänker att paret har mördats.

12 juni 2017 19:55

De döda personerna hittades av en anhörig som kom till fastigheten. Larmet kom till polisen klockan 18.08 på måndagskvällen och de första poliserna kom till platsen drygt tjugo minuter senare. Polisen jobbar nu med en utredning som gäller misstänkt dubbelmord.

Polisens presstalesperson Björn Öberg säger till tidningen att polisen i nuläget inte vill lämna närmare uppgifter om händelsen.

– Av respekt för anhöriga lämnar vi inga detaljer. Vi håller också på att samla in uppgifter, bland annat talar vi med grannar, säger Björn Öberg.

Ett stort antal poliser arbetade på kvällen med det misstänkta dubbelmordet. Tidningens reporter på plats rapporterade om ett stort polispådrag med flertalet hundpatruller och minst en piketbuss. Ett stort område var avspärrat kring fastigheten och omkringliggande åker.

Har polisen någon misstänkt person?

- Nej, det har vi inte, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Östgötapolisen arbetar med att samla in information. Man söker spår efter misstänkta gärningspersoner och håller förhör med personer som kan ha information om de döda personerna.

Vid 04-tiden på tisdagsmorgonen meddelade polisen att man har beslagtagit en bil i Skänninge.

– Om det har med ärendet att göra får undersökningen utvisa, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl i länet.

- Ingen har gripits, säger Jan Fryksén till TT.

Den som har uppgifter att lämna till polisen ringer numret 114 14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius, Jenny Eriksen, Pelle Johansson