Midnattssolsrallyt i regn

Trots titeln på biltävlingen var det blött på torget i Kisa. Men det hindrade inte rallybilarna från att stanna för ett depåstopp.

30 juni 2017 19:00

– Det blir jättebra det här. Trots vädret ställer Kisaborna upp. De som är entusiastiska skräms inte av lite regn. Men det är klart, hade solen skinit hade det nog kommit några fler, säger Lars Jonsson, projektledare för Midnattssolsrally.

Totalt ska 205 bilar passera torget. Först kommer 45 så kallade regularitybilar. De ska köra sitt lopp i exakt 50 kilometer i timmen.

– Sedan kommer de 160 snabba bilarna. Där gäller det helt enkelt att vara snabbast på sträckorna, säger Lars Jonsson.

Hans favorit bland bilarna är ekipaget med startnummer 301.

– Den ser ut som en Ahlgrens godisbil. Det är en österrikare som kör för första gången i det här loppet. Så det är ju lite extra kul.

En som inte skrämts bort av regnet är Ebba Olofsson.

– Jag har tittat på rally förut. Det är roligt när bilarna åker snabbt.

Idag står hon på torget i Kisa men imorgon ska hon hjälpa till som funktionär på rallyt. Ebbas morfar är ansvarig för starten i Horn. Klockan fem på morgonen ska de börja jobba och hjälpa till med matserveringen.

Deltagarna i rallyt får vid stoppet en påse av Ann-Louise Södersten, turismansvarig på Kinda kommun.

– De får lite godis, sittunderlag, ett nyckelband och info om Kinda såklart. Men några tackar nej. De har ju inte så mycket utrymme i bilarna.

Regnet fortsätter att falla på bilar och publik, men många står kvar en stund för att titta ändå. Speakern konstaterar att han är imponerad och att Kisaborna är duktiga på att står och vänta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hedda Themner