Pasta med vårkänslor

Mat & dryck2003-03-29 08:38

Färsk pasta, späda primörgrönsaker och frisk citronsås är en nästan oslagbar kombination som man lagar på cirka tio minuter. Det här är vegetarisk snabbmat som faller alla i smaken.
Färska grönsaker, antingen det är späda lökar, sockerärter, morötter eller vad man hittar i affären, behöver bara doppas ett par minuter i kokande vatten för att bli ätfärdiga.
Här gör vi det mycket enkelt för oss och återanvänder pastavattnet.
Citronsåsen kokas separat, men behöver i gengäld bara ett par minuter för att bli färdig.

Pasta med grön- saker och citronsås
4 personer

500 g färsk pasta
färska primörgrönsaker, exempelvis späda lökar, sockerärter och morötter

Till citronsåsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
maizena till redning
1/2 kryddstånd färsk koriander
1 citron
salt och vitpeppar

Koka upp vatten och grädde till såsen. Lägg i en tärning grönsaksbuljong. Red med maizena som lösts i lite vatten.
Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron. Tillsätt skalraspet och smaka av med salt och vitpeppar. Låt såsen koka sakta i ett par minuter. Smaka av med hackad, färsk koriander.
Koka pastan. Ta upp pastan med tång eller pastaslev direkt ur kastrullen. Återanvänd det kokande vattnet till grönsakerna.
Lägg upp pastan på tallrikar. Fördela grönsakerna över och avsluta med citronsås. Garnera med färsk koriander och servera bums. (TT Spektra)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!