Så här får du 30 stycken, att också bjuda på!
Minisemlor
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 1/4 dl Kesella lätt
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
3/4 dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
florsocker
Smält smör, häl i mjölken i kastrullen och låt allt bli fingervarm, det vill säga 37 grader. Jästen smulas i bunke och mjölken/smöret hälls över När jästen läst upp sig tillsätter man salt, kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen så den blir smidig och låt den sedan jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Arbeta degen och baka ut små, släta bullar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt dem jäsa cirka 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i mitten av ugnen 5-7 minuter.
När bullarna svalnat på galler under bakduk skär man av ett litet lock på var och en och gröper ur en del av inkråmet. Det blandas med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen och klicka sedan på vispad grädde. Lägg på locken och sikta över florsocker.
