Mimmis rödbetssoppa

Mimmi Pettersson är Nylagats nya kock fyra veckor framöver. Denna vecka bjuder hon på egengjorda chips från sötpotatis och en mumsig rödbetssoppa

Foto:

Mat & dryck2010-04-06 19:17

Rödbetssoppa 4 pers


400g rödbetor ca 4 st
200 gr vitkål
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 citrongräs
3 limeblad
1 msk färskriven ingefära
1-2 tsk sambal eller 1 färsk chili
2 msk olivolja
2 1/2 dl kokosmjölk
6 dl vatten
1 msk buljong
salt el. en skvätt soja


Skala och grovhacka alla grönsaker. Mixa vitlök, citrongräs, limeblad, ingefära och chili med olivolja till en slät pasta. Fräs sedan grönsakerna med kryddpastan Häll på kokosmjölk, vatten o buljong och låt småkoka till grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan och smaka av med salt och peppar eller soja.
Som tillbehör kan man ha sötpotatischips och en klick creme fraiche och ett gott bröd

Sötpotatischips
Hetta upp några dl rapsolja i en kastrull. Skala sötpotatisen och strimla sedan den med potatisskalaren.
Lägg sedan försiktigt ner potatisstrimlorna i den heta oljan lite i taget.
Potatisen är färdig när den flyter upp till ytan och har gyllenbrun färg.
Lägg potatisen på papper så att oljan rinner av.
Salta och peppra
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!