En mexikansk sallad står lätt på egna ben tack vare inslaget av bönor. Salladen är perfekt att servera till grillat, antingen det är majskolvar eller kött som läggs över glöden.
Mexikansk sallad
4 personer
4 stora tomater
1 gul lök
1-2 gula eller gröna paprikor
2 jalapeño eller chili
1 tsk salt
2 tsk limejuice
2 msk rapsolja
1 kruka färsk koriander
blandade salladsblad
1/2 gurka
1 burk kidneybönor
Hacka tomat, lök och paprika i mindre bitar. Finhacka chilifrukterna. Blanda med olja, salt, limejuice och lite hackad koriander (spara lite till garnering). Låt salsan stå ett par timmar i kylskåp så smaken sätter sig.
Skölj färdigkokta kidneybönor under rinnande vatten och lägg upp tillsammans med salsan och blandade färska salladsblad. Avsluta med gurka, korianderblad och lite fint hackad chili. (TT Spektra)