Lättlagat grönt med shiitake

Mat & dryck2003-03-15 07:31

l Lättstekta shiitakesvampar och en örtkryddad sås att ringla över den färska pastan är lättlagad, vegetarisk mat med hög festkänsla. Tillagningstiden stannar på några minuter.

Pasta med shiitakesvamp

4 personer

500 g färsk pasta

Till såsen:

1 dl grädde

2 dl vatten

1/2 msk koncentrerad grönsaksfond

2 msk hackad persilja, helst bladpersilja

1 msk hackad gräslök

6-8 rivna basilikablad

salt och vitpeppar

maizena till redning

Till servering:

100 g shiitakesvamp

smör eller olivolja till stekning

100 g sockerärter

några körsbärstomater

persilja till garnering

Ansa och stek svampen. Ge sockerärter ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten. Koka pastan. Koka såsen, det vill säga grädde och vatten smaksatt med grönsaksfond, örtkryddor och vitlök. Red av såsen med maizena som lösts i lite vatten.

Lägg upp pastan på tallrikar. Har man en kökspincett är det lätt att rulla upp pastan till en dekorativ spole som sedan garneras med sås, grönsaker och lite bladpersilja. Serveras direkt med sallad och en bit gott bröd. (TT Spektra)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!