Kyckling med äppelcurry

Klart på några minuter.

Klart på några minuter.

Foto:

Mat & dryck2003-08-23 08:27

När tiden inte räcker till såskok kan en snabbt hopfräst äppelcurry vara ett bra alternativ.

Äpplen, lök och curry möts i pannan tillsammans med lite neutral olja. Blandningen passar bra till fisk, fågel och kött.

Kyckling med äppelcurry

4 personer

600 g kycklingfilé

3 syrliga äpplen

2 röda eller gula lökar

2 msk rapsolja

1 1/2 tsk curry

salt och vitpeppar

Skala och ta bort kärnhusen från äpplena. Skär frukten i skivor. Skala och skiva lökarna. Stek äpple och lök med olja i medelvarm panna. Pudra över curry. Salta och peppra lätt.

Ta upp och håll äppelcurryn varm i skål på spiskanten. Stek kycklingfiléerna i samma panna så får de både smak och färg. Salta och peppra.

Lägg upp köttet på tallrikar och fördela äppelcurryn över. Garnera med persilja och servera med ris eller couscous. (TT Spektra)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!