Grillad kryddkorv, lökragu & potatismos smaksatt med jordärtskocka
4 portioner
Ingredienser: 1 ½ - 2 kryddiga korvar per person, 2 st gul lök, en liten purjolök, två rödlökar, matolja, 4 stora king edvard-potatisar, 300 gram jordärtskockor, 3 dl östgötamjölk, 100 smör. Salt och peppar.
Gör så här:
Skala potatis och skockor. Dela potatisen i mindre bitar för att förkorta koktiden. Koka i 15-20 minuter. Smält smöret i mjölken i en kastrull.
Dela under tiden korvarna på längden, och värm en grillpanna så den blir riktigt het.
Strimla gul och röd lök, mjukfräs i kastrull i matolja på låg värme. Skölj purjulöken noga, skiva den. Lägg i purjon i lökfräset mot slutet av tillagningen. Salta och peppra.
Grilla korvarna i pannan.
Pressa potatis och skockor i potatis. Vispa ihop försiktigt med mjölkblandningen. Salta och peppra.