Korv med mos på äkta östgötska

Nylagats Fredrik Eklund presenterar en kryddig korv med ett ovanligt potatismos och lökröra.

Foto:

Mat & dryck2010-01-26 10:45

Grillad kryddkorv, lökragu & potatismos smaksatt med jordärtskocka
4 portioner

Ingredienser: 1 ½ - 2 kryddiga korvar per person, 2 st gul lök, en liten purjolök, två rödlökar, matolja, 4 stora king edvard-potatisar, 300 gram jordärtskockor, 3 dl östgötamjölk, 100 smör. Salt och peppar.

Gör så här:

Skala potatis och skockor. Dela potatisen i mindre bitar för att förkorta koktiden. Koka i 15-20 minuter. Smält smöret i mjölken i en kastrull.
Dela under tiden korvarna på längden, och värm en grillpanna så den blir riktigt het.

Strimla gul och röd lök, mjukfräs i kastrull i matolja på låg värme. Skölj purjulöken noga, skiva den. Lägg i purjon i lökfräset mot slutet av tillagningen. Salta och peppra.

Grilla korvarna i pannan.

Pressa potatis och skockor i potatis. Vispa ihop försiktigt med mjölkblandningen. Salta och peppra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!