En lyxig kantarellsoppa

Vegetarisk festmat.

Vegetarisk festmat.

Foto:

Mat & dryck2003-08-23 08:29

Torr sherry är en utmärkt smakgivare åt kantarellsoppor.

Kantarellsoppa med sherry

4 personer

1 liter färska kantareller

2 morötter

1 bit zucchini

1/2 purjolök

1 röd lök

2 msk smör eller margarin

8 dl vatten

2 dl grädde

2 msk koncentrerad grönsaksfond

2 msk torr sherry

1 kvist timjan

maizena till redning

salt och vitpeppar

Ansa svampen. Dela de större exemplaren i bitar. Skala och strimla morötterna. Strimla zucchini och purjolök. Skär den röda löken i tunna klyftor. Fräs svamp och grönsaker med smör eller margarin i kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Koka upp och smaksätt med koncentrerad grönsaksfond, sherry och timjan.

Sjud soppan fem minuter. Red av lätt med maizena. Sjud ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med ostpinnar eller rostat bröd. (TT Spektra)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!