Torr sherry
Kantarellsoppa med sherry
4 personer
1 liter färska kantareller
2 morötter
1 bit zucchini
1/2 purjolök
1 röd lök
2 msk smör eller margarin
8 dl vatten
2 dl grädde
2 msk koncentrerad grönsaksfond
2 msk torr sherry
1 kvist timjan
maizena till redning
salt och vitpeppar
Ansa svampen. Dela de större exemplaren i bitar. Skala och strimla morötterna. Strimla zucchini och purjolök. Skär den röda löken i tunna klyftor. Fräs svamp och grönsaker med smör eller margarin i kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Koka upp och smaksätt med koncentrerad grönsaksfond, sherry och timjan.
Sjud soppan fem minuter. Red av lätt med maizena. Sjud ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med ostpinnar eller rostat bröd. (TT Spektra)