Älgfärsbiffar med sydländskt sting

Fredrik lagar älg med italiensk smak i veckans avsnitt av "Nylagat" på 24Corren.

Foto:

Mat & dryck2010-01-20 12:11

Biffarna: 500 gram älgfärs, 1 dl urfrästa hela trattkantareller, 150 gram tärnad boxholms årgångsost, ½ finhackad gul lök, ½ msk dijonsenap, ett ägg, 1 msk maizenamjöl, ca 1 dl östgötamjölk, salt o peppar.

Såsen: 200-300 gram pasta, ½ finhackad gul lök, två delade vitlöksklyftor, 2 msk matolja, ½ dl olivolja, 500 gram krossade tomater, färsk timjan, salt o peppar. Röd sötpaprika till garnering.

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna till biffarna ordentligt med händerna, arbeta väl. Slå ihop 5-6 biffar till bollar, platt ut något. Stek i fett i panna, men bara så biffarna får färg. Låt dem gå färdigt i ugnen cirka 15 minuter. När biffarna har en innertemperatur på 70 grader är de genomstekta.

Under tiden lagar du såsen. Koka pastan. Fräs lök och vitlök i matoljan. Tillsätt tomat och kryddor, låt koka ihop. Mixa slätt med mixserstav. Dela paprikan på längen och rosta i torr stekpanna.

Blanda ned pastan i såsen, lägg upp biffarna och garnera med paprikan. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!