Vattenskada stänger apotek – för gott

Kronans apotek i Mantorp stänger. En vattenskada har tvingat apoteket att stänga och det kommer inte att öppna igen. I ställlet hänvisas kunderna till Mantorp Depot.

Kronans apotek vid vårdcentralen Mantorp stänger – för gott. På bilden syns Andreas Rosenlund som är informationsdirektör på Kronans apotek.

Kronans apotek vid vårdcentralen Mantorp stänger – för gott. På bilden syns Andreas Rosenlund som är informationsdirektör på Kronans apotek.

Foto: Sune Johansson / Susanne Kronholm (montage)

MANTORP2017-10-11 16:40

– Det är bara ett par kilometer från vårdcentralen, så vi hoppas att det inte ställer till allt för mycket krångel för kunderna, säger Andreas Rosenlund som är informationsdirektör på Kronans apotek.

Apoteket på Häradsvägen i närheten av vårdcentralen har redan haft tillfälligt stängt under en period, och det har inte väckt några negativa reaktioner.

– Nej, därför hoppas vi att det kommer att gå bra, säger Andreas Rosenlund.

Redan 2002 fanns ett envist rykte om att apoteket Hästhoven i Mantorp skulle flytta från centrum till dåvarande Mobilia. "En kolossal försämring av servicen" menade kritikerna då, men någon flytt var inte aktuell. Inte förrän 2013 öppnade Kronan ett apotek vid Mobilia.

– Fram tills nu har vi valt att driva båda, säger Andreas Rosenlund, men nu är det inte motiverat längre. Försäljningen på apoteket där är låg. Med tanke på att vattenskadan skulle kräva rejäla investeringar att åtgärda så väljer vi att inte öppna igen.

Förändringen kommer inte att leda till några uppsägningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!