Det blev fyra felfria rundor i stora SM för den lille kämpen. Föraren Therese Pierrou, 19-årig svensk ungdomsmästare från Linköping, kände sig som vinnare igen.
Och Teddy firade förstås med en extra stor korvbit.
-- Han är oerhört matglad, säger Therese. Och väldigt säker på banan. Teddy gör nästan aldrig några misstag.
I finalen på SM-banan vid Klämmestorpsskolan i Mantorp var det betydligt mer rutinerade ekipage som sviktade. Men Therese och Teddy genomförde rundan perfekt, tog ledningen i klassen och nådde till slut en sjätteplacering.
Det var tävlingarnas sensation. Paret avancerade tio platser i det avslutande momentet efter en forcering av det ovanligt onormala slaget.
Det blev ett glädjeskutt för båda. Och gissa vem som kom högst!
Femårige Teddy är hundarnas svar på höjdhoppare Holm. Egentligen för liten för att kunna konkurrera. Men det vägrar han kategoriskt att inse.
En shetland sheepdog tävlar normalt i klass small eller medium. Teddy råkar dock överträda gränsen (42,99 cm i mankhöjd) med några millimeter och får därför delta i large, där en betydligt större border collie har idealmått.
-- Den är lite snabbare, kan hoppa högt och svänga samtidigt. Det klarar inte Teddy på samma sätt.
Inte ännu. Naturen sätter hinder, men de flesta går att skutta över. Det har visats i både friidrotts-VM och agility-SM. Och kanske ännu tydligare i Mantorp än i Paris.
Segern i ungdomsmästerskapen i Malmö för tre veckor sedan kvalificerade Linköpingsparet för stora SM. Av de 45 som kvalat in gick 20 vidare till lördagens båda finalrundor. Teddy/Terese fick ett tidsfel på några tiondelar. I övrigt gick det helt prickfritt.
-- Det var det absolut bästa vi kunde uppnå. Då måste man känna sig nöjd, säger Terese, och plockar upp en godbit till ur fickan.
Delad korv, dubbel glädje.
Agility, som betyder snabbhet/vighet, är den i särklass snabbast växande hundsporten i Sverige med 30 000 officiella tävlingsstarter förra året. Fem-årige Teddy skulle ha varit med överallt om han bara hunnit.
-- Men vi tränar varje dag, berättar Therese. Vår lilla trädgård i Lambohov är proppfull med hinder och andra attiraljer.
Där finns också ett framtidshopp i form av Nova, två år, av samma ras och full av energi. Lika hundar leka bäst, så är det nog.
Under SM fick Nova vara maskot och medhjälpare åt Teddy. Nästa gång kanske båda står, eller snarare studsar, på banan.
Vad är hemligheten med att få hunden dit man vill? Ja, förutom korven då.
-- Jag är väldigt tydlig med signalerna, säger Therese. Det är inte bara handen som styr utan hela kroppen, inte minst magen. Och Teddy förstår precis vad jag menar.
Däremot begriper han inte att hindren egentligen är för svåra. Det är det ingen som har sagt.
På agilitybanan fick Östergötland också sin enda medalj i detta stora mästerskap med 300 tävlande och tusentals åskådare. Lag Jalla Jalla från Linköping tog en tredjeplats i lag efter att ha kvalat in som åtta, en anmärkningsvärd framgång.
Sofia Wiklund, med två hundar, Malin Öster och Roger Franksson ingick i teamet som bildades först i våras. Mamma Flisa, klok som en pudel, drog ett stort lass och lotsade fram sönerna Muffi och Buffalo Bill till bronset.
Östgötarna nosade på fler medaljer och arrangemanget, med Mantorps travbana som centralpunkt, fick guldstämpel. Förmodligen var det sista gången som SM anordnades för alla grenar på en gång.