Men de senaste två åren har egentligen inte så mycket hänt. Före detta Mobilia fick då sitt nya namn. Karlsson ersattes med Dollarstore, 40-årsjubileet firades med tillbakablickar. Visionerna om en storsatsning på köpcentret med kraftigt ökad butiksyta, plats för restauranger och ett väghotell presenterades.
Sedan har det varit ganska tyst.
– Det som sker nu är ett säljarbete. Vi letar möjliga hyresgäster, säger Thomas Cassel, fastighetschef hos Optimal som förvaltar Depot Mantorp.
Ägare till köpcentrumet är Förvaltnings AB Bergmantorp som i sin tur har norska ägare med bolaget Wahl eiendom i spetsen. De äger även marken runt omkring med undantag för marken där de två bensinmackarna ligger.
Dubblar antalet p-platser
Optimal har tagit fram ett säljprospekt där visionerna för det framtida Depot Mantorp presenteras. Det är minst sagt spektakulära planer med en utvidgning av butiksytorna från dagens 20 000 kvm till 60 000, en fördubbling av antalet p-platser, flera restauranger och ett hotell.
– Utvecklingsarbetet har haft lite uppförsbacke. Detaljplanearbetet försenades, bland annat handlade det om tillåten byggnadshöjd för hotelldelen, men för ungefär ett år sedan var i stort sett allt planarbete klart, säger Thomas Cassel.
Han tror på Mantorp. Läget är strategiskt, man drar kunder från ett förhållandevis stort geografiskt område. Närheten till E4 är svårslagen, menar han. Att Linköpings handelsområde Tornby bara ligger två mil bort är inte ett hinder.
Säljarbetet går till så att man erbjuder presumtiva hyresgäster en utbyggnad i mindre enheter, retail-boxar kallar man det. Det blir alltså inte en byggnad uppdelad i flera butikslokaler, utan enskilda bitar som anpassas i storlek till respektive hyresgäst.
– Vi tänker oss ett antal enheter på ungefär 3 000 kvadratmeter, beroende på det behov som finns. Dessa placeras runt den nuvarande parkeringen och kan även innehålla ett parkeringshus, säger han.
Bättre bussförbindelser
En sådan möjlig hyresgäst skulle kunna vara Dollarstore som i dag hyr 3 500 kvm på nedre planet i köpcentrumet. Då skulle man få en egen entré från parkeringen.
– Problemet är att få med sig flera intressenter samtidigt. Ingen vill vara först. Det kan ofta bli en ketchupeffekt sedan, menar Thomas Cassel.
Man arbetar både med nya intressenter och med sådana som haft butik i Mantorp, men flyttat.
Citygross är en given magnet. Butiken i Mantorp är företagets största och med mest lojala kunder, enligt Thomas Cassel. Depot hade 2015 något färre kunder jämfört med året innan, men ökad omsättning i handeln, trots att Citygross även öppnat i Linköping.
Just nu är alla lokaler i köpcentrumet uthyrda, även om en butikslokal – före detta skoaffären Kalle P – just nu används som lager.
På hans önskelista finns också lite draghjälp från Östgötatrafiken, bättre bussförbindelser mellan Mantorps station och Depot skulle göra handeln mer attraktiv.