Linköpingsparet Kale och John Lindqvist tog över Stallbacken Café och Bistro den första mars i år. Avsikten var att dels servera mat till hästfolk under travtillfällen, dels att ha lunchservering i veckorna för allmänheten.
Så har det varit tidigare i stallområdet på Mantorptravet. Men restaurangen har legat öde i ett par år och kuskar, tränare och deras familjer samt hästskötare har fått nöja sig med en foodtruck under evenemangen på banan.
– Bara några dagar efter att vi tagit över kom restriktionerna och vi har inte kunnat öppna för lunchgäster, säger John.
Travevenemang har genomförts som vanligt, men utan publik, så den stora nyrenoverade restaurangen The Horze har stängt på publikplats.
– Det har varit en liten uppförbacke. Vi har haft öppet, men bara på travdagar. Nu känner vi att vi kan utöka med luncher, säger Kale.
Hon har jobbat som personlig assistent men har en hel del restaurangvana bakom sig. John har byggfirma. Köket har de byggt om och nya maskiner har ersatt de gamla. Golv och andra ytor har fräschats upp. Klassisk husmanskost plus lite annat är konceptet.
Från och med vecka 36 är det öppet tisdag till torsdag för lunchgäster. För att coronasäkra har de bara vartannat bord tillgängligt. Övriga är tydligt överkryssade.
– Vi börjar lite försiktigt, men hoppas kunna utöka till fem dagar i veckan, säger Kale.