Skrotbilsrally till förmån för välgörenhet

De hade i alla fall inte tur med vädret. Men de körde ändå. Det årliga skrotbilsrallyt på Mantorp park arrangerades under helgen, trots kyla och regn.

Svinigt. På skrotbilsrejset finns varje år flera teman. I år var ett av dem gristema. William Wright, till höger, om någon var osäker.

Svinigt. På skrotbilsrejset finns varje år flera teman. I år var ett av dem gristema. William Wright, till höger, om någon var osäker.

Foto: Oliver Beckman

Mantorp2016-10-22 17:41

Skrotbilsrejset, som det kallas, har arrangerats en gång på våren och en gång på hösten varje år sedan 2007. Initiativtagaren William Wright säger att det till en början bara var tänkt som en rolig grej som han och hans kompisar skulle pyssla med. Sedan dess har det hela bara vuxit.

– I dag är det här en jättestor apparat att dra runt, men vi har 25-30 personer som jobbar med detta och om alla vet vad de gör så brukar det gå bra, säger William Wright.

Huvudsyftet med rallyt är att chaufförerna ska njuta och ha roligt, men även skänka pengar till välgörande ändamål.

– Alla vi som jobbar med detta gör det här ideellt. Jag gör inte det här för att jag ska tjäna pengar, utan allt överskott brukar vi skänka till organisationer som Barncancerfonden, Bris eller någon djurorganisation, säger William Wright.

Drygt 250 förare, ska ha varit anmälda till årets tävling. Tävlingen i sig går ut på att köra så många varv som möjligt runt banan under 24 timmar.

– De som åker här är inga proffsförare. I huvudsak är det bilnördar som är här för att ha kul, säger William Wright.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om