Maskiner för 180 000 stulna vid bygge

Maskiner till ett uppskattat värde av 180 000 kronor stals från bygget av nya trygghetsboendet i Mantorp i helgen. Samma natt skedde ett liknande inbrott i Ödeshög.

Mantorp 23 september 2019 16:30

– Det är för jävligt på ren svenska, det orsakar ju störningar i produktion, säger Anders Larsson, arbetschef på Teknikbyggarna.

Det var på lördagskvällen som byggföretaget upptäckte att någon eller några tagit sig in på bygget mellan Vifolkagården och Riksvägen via ett staket. Inne på området kunde man konstatera att inbrottstjuvarna sågat upp flera containrar.

– Vi saknar handmaskiner för uppemot 180 000 kronor.

För några veckor sen drabbades samma bygge av ett inbrott där förlusten av maskiner uppges ha varit minst lika stor. Teknikbyggarna bygger just nu på Mantorps nya trygghetsboende, men enligt Anders Larsson ska inbrotten inte påverka den totala tidsplanen.

– Nej, så är inte vår bedömning idag, säger han samtidigt som han menar att det kan ha kortsiktiga konsekvenser då de snabbt tvingas få fram ny utrustning.

Helgens inbrott inträffade någon gång mellan fredag eftermiddag och lördag kväll. Under samma tidsintervall skedde ett liknande inbrott på ett bygge på Liljekonvaljvägen i Ödeshög. Där ska ett hänglås till en container ha klippts sönder, men enligt polisanmälan är det oklart vad som saknas. Polisen har genomfört brottsplatsundersökningar i båda fallen och har åtminstone säkrat någon form av spår efter inbrottet i Mantorp.

– Vi tittar såklart efter likheter och samband, samtidigt som de här inbrotten har skett en bit ifrån varandra, säger Åsa Willsund från polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Man förd till sjukhus efter grov misshandel - två personer anhållna