– Jag har utredare som sitter och jobbar med detta i denna stund, men än är det för tidigt att säga så mycket om hur det går, säger förundersökningsledare Mikael Franzén.
Det är totalt sju fall av sadelstölder som inträffat i veckan. Natten mellan tisdag och onsdag utsattes fyra gårdar utanför Mantorp för stölder och natten mellan onsdag och torsdag inträffade ytterligare tre inte alltför långt från de andra, i trakterna kring Gammalkil. Polisen har genomfört brottsplatsundersökningar i samtliga fall, men Mikael Franzén har inte hela bilden klar för sig än när det gäller om teknikerna har lyckats säkra några spår.
– Vi håller på att hålla förhör med personer i områdena och som vanligt får man gärna höra av sig om man sett eller hört något misstänkt vid tidpunkten för brotten.
Finns det några vittnen?
– Jag kan inte säga om de vi förhört är målsäganden eller vittnen, men vi har i nuläget ingen misstänkt gärningsperson. En inte alltför kvalificerad gissning är ju att den här typen av stöldgods förs ut ur landet för att säljas. Men vad jag har förstått så har många sadlar en numrering som är svår att avyttra och som gör att de är svårsålda i Sverige, säger Mikael Franzén.
Vi har tidigare berättat att en sadel kan vara värd mellan 10 000–30 000 kronor. På flera av gårdarna har flertalet sadlar stulits, vilket för en del innebär förluster på hundratusentals kronor.
– De personer som begår de här brotten vet precis vad de är ute efter.