Här startar bygget av nya förskolan

Reflexvästarna är på, fruktkorgen är laddad och tio röda spadar ligger prydligt och väntar vid en avlång hög med grus. Det är fredag och det har äntligen blivit dags att ta det första spadtaget för Mantorps nya förskola, Barken. "Det är jätteskoj att vi äntligen för göra det. Mantorp är verkligen den växande delen i kommunen, så att vi får göra det här tillsammans med barnen ska bli jättekul", säger Cecilia Burenby, ordförande i kommunstyrelsen.

Med gemensam kraft fick Gun-Inger Andersson, Catharina Bladh och Cecilia Burenby till ett ordentligt spadtag.

Med gemensam kraft fick Gun-Inger Andersson, Catharina Bladh och Cecilia Burenby till ett ordentligt spadtag.

Foto: Jennifer Grönquist

Mantorp2024-04-13 11:23
undefined
När barnen anländer kan firandet börja. Systrarna Freja och Evelin Samuelsson håller ett stadigt tag i Therese Rudin, rektor på Häradsvallens förskola.

 

undefined
Cecilia Burenby, ordförande i kommunstyrelsen såg fram emot att ta det första spadtaget tillsammans med barnen. Även hon pratade om förskolans placering. "Tanken är att Mantorp ska bli en stad och att det ska bli över 7000 invånare här, så tanken är att se till att vi har alla de här viktiga delarna i närheten av en stadskärna", säger hon.

 

undefined
Kristina Stenberg, rektor på Sågens förskola i Mantorp, är på plats tillsammans med en grupp barn.

 

undefined
Therese Rudin, rektor på Häradsvallen, tillsammans med systrarna Evelin, 5 och Freja, 3. "Det känns jättebra. Vi har väntat jättelänge på den här förskolan, så det känns jättekul. Mantorp växer och vi behöver fler platser", säge Therese.

 

undefined
Linnéa Petersson är pedagog på Sågens förskola. Hon tycker att den nya förskolan får ett väldigt fint läge, eftersom den kommer ligga precis intill skogen. "Jag känner mig positivt inställd, det känns som att de har valt en bra plats att ha en förskola på", säger hon.

 

undefined
Så här tänker man att det ska se ut när förskolan Barken står färdig.

 

undefined
Efter spadtaget bjöds barnen på både frukt och festis.

 

undefined
Under fruktstunden fick barnen möjlighet att titta på en bild av hur den nya förskolan kommer att se ut. Flera av barnen kikar nyfiket på bilden, och flera av dem tycker att förskolan ser fin ut.

 

undefined
Catharina Bladh, verksamhetschef för förskolorna i Mjölby kommun var på plats vid dagens spadtag. Innan barnen fick ta tag i sina spadar för att hjälpa till berättade Catharina en saga om hur idén till förskolan skulle ha kunnat uppstå.

 

undefined
Tio röda spadar i perfekt storlek väntade på barnen när de anlände.

 

undefined
Tom Samuelsson är projektchef på BC Linköping AB. "Det här är det första projektet vi gör åt Mjölby kommun. Det har varit en relativt enkel och rolig resa och vi är igång med projektet enligt tidsplan", säger han. I runda slängar kostar bygget av den nya förskolan 40 miljoner kronor.

 

undefined
Dagen till ära hade man letat fram den perfekta spaden. Även Gun-Inger Andersson, ordförande i utbildningsnämnden, var med för att fira bygget av den nya förskolan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om