Från en överfull dagvattendamm vid Travtränarvägen rinner det vatten i en strid ström längs Lärlingsvägen, ut på Platsvägen och vidare mot Stovägen som är hårdast drabbad. Flera lantbrukare i trakten har kallats in att suga upp vatten från gatan med sina gödseltankvagnar. De kör i skytteltrafik men det fylls hela tiden på med nytt från dammen.
– Vi kör med vattnet från dammen ut i skogen för att vinna lite tid, säger Magnus Johansson, driftchef för VA-nät.
Kommunen har även ryckt ut med grävmaskin för att utvidga dammen och för att bygga en barriär runt kanten av den.
Kan den breddas så mycket att den klarar ett liknande skyfall?
– Det törs jag inte säga. Ytan här är bäst lämpad men om den klarar hela behovet kan jag omöjligt svara på, säger Magnus Johansson.
En boende står vid kanten och beskådar arbetet. Han säger att dammen var i stort sett tom på tisdagseftermiddagen. De 30 millimeter regn som föll på kvällen och natten fyllde den igen.
I Stovägens sväng är vattnet som djupast på gatan. Strax över knähöjd på en vuxen. Familjen Palmgren bor där.
– Men vi har klarat oss relativt bra, säger mamma Elin medan barnen Melwin och Kasper kommer barfota och vadar ut på gatan som blivit en plaskdamm svår att motstå.
Grannen Anjula Ratnayake har det betydligt värre. För andra gången på några dagar måste han pumpa ut vatten från torpargrunden under huset.
– Vi har bott här i fem år, det har inte hänt förut förrän i lördags. Och så nu igen, säger han.
En del av tomten bakom huset är översvämmad. Där går diket som skiljer villakvarteret från åkern. I diket bubblar det upp vatten ur en brunn. Marken runt diket är mättad av regnvatten.
Ingen granne kan använda sina avlopp. Ingen vill köra med sina bilar sedan en annan granne fick sin bil förstörd, en lyxig Porsche.
– Den stod på uppfarten i lördags. Nu är all elektronik utslagen och bilen är bärgad. Jag vet inte om det går att fixa, säger ägaren till bilen.
Driftchefen Magnus Johansson menar att en utredning krävs:
– Vi behöver veta om det finns problem med ledningsnätet som vi inte kan se, säger han.
Med alla varningar klimatförändringar från SMHI borde ni väl ha varit beredda på kraftigare regn?
– Kommunen jobbar ständigt med det här. I alla planområden och nybyggnationer tar man höjd för dagvattenhantering med fördröjningsytor, säger Magnus Johansson.