Bad om ursäkt efter intrånget i arenan

Efter Mjölby kommuns polisanmälan om olaga intrång i Klämman Arena, togs initiativ till ett möte för att be om ursäkt.

Mantorp 11 september 2019 21:05

Det var efter förra helgen som Mjölby kommun valde att polisanmäla ett olaga intrång i den nya hallen, efter att det kommit fram att en grupp ungdomar som deltagit i en idrottsaktivitet gömt sig i lokalerna när den stängdes för dagen. Därefter ska de ha släppt in kompisar, ätit chokladbollar och hoppat på trampolinerna. Säkerhetsrisken för både sig själva och för hallen gjorde att kommunen polisanmälde händelsen för att visa på allvaret i sammanhanget. Efter att fallet uppmärksammats tog ungdomarna tillsammans med föräldrar initiativet till ett möte med ansvariga på kommunen.
– Det kändes viktigt att grabbarna skulle förstå att de hade gjort fel som vistades där utan lov, säger en förälder.

– Vi föräldrar tyckte också att de skulle se den de bad om ursäkt i ögonen och att de skulle förstå att det kunde ha blivit större skador, tillägger föräldern.

Enligt kommunen ska inga skador på utrustning eller lokaler ha noterats. Som vi tidigare har berättat så lämnade ungdomarna hallen efter att de konfronterades av en ledare som hittade dem.

– Det var ett bra och konstruktivt möte vi hade. All heder till de som tog tag i frågan och kontaktade oss, säger Magnus Norrbom, ansvarig för idrottsanläggningarna på kultur- och fritidsförvaltningen.
Kommer ni att ta tillbaka polisanmälan nu?
– Vi kan inte göra något förrän polisen har kontaktat oss angående anmälan, men då får vi se hur polisen vill gå vidare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa