Åttaåriga Ella klippte när Klämman invigdes

I strålande sol, men med regnmoln hotande i både öster och väster, invigdes Klämmans aktivitetsområde.

Lillan Spångberg, Mantorpsbo sedan många år, tycker att fler borde utnyttja det nya utegymmet. "Bra för hela kroppen", säger hon.

Lillan Spångberg, Mantorpsbo sedan många år, tycker att fler borde utnyttja det nya utegymmet. "Bra för hela kroppen", säger hon.

Foto: Sune Johansson

Mantorp2016-08-19 17:47

Det kryllade av barn på den nya lekplatsen på fredagseftermiddagen när fritidsnämndens ordförande Elisabeth Moborg (S) invigde. Men det var inte hon som klippte det obligatoriska blågula bandet som hängts upp i en av flera klätterställningar.

Saxen fick åttaåriga Ella Östergren i sin hand, och med ett knips var det gjort. Hon blev så tagen av stundens högtidlighet att hon hoppade ner och rusade bort till saft- och bullbordet. Där hade nämligen hemmes fröknar och magistrar på fritidshemmen i närbelägna Vifolkaskolan och Klämmestorpsskolan gjort i ordning.

Aktivitetsområdet består av en lekplats för barn och en för vuxna. På den vuxna delen är det utegym med flera redskap för gratis muskelträning. En bit bort finns nyanlagda boulebanor och en sandig ruta för beachvolleyboll.

På ett av redskapen i utegymmet sitter 71-åriga Lillan Spångberg, Mantorpsbo sedan omkring 50 år, och tränar armmusklerna.

– Jag har varit här en hel del de senaste veckorna sedan de öppnade, berättar hon och tycker att det nya området blivit väldigt fint men att det var välbehövligt.

Området intill Klämmestorps idrottsplats har förfallit sedan många år och det har länge funnits en önskan bland Mantorpsborna om en upprustning.

– Än är inte allt klart, berättar stadsträdgårdsmästare Åsa Blomqvist.

Det är hon som ritat området. Ytterligare några bänkar ska upp och så ska det planteras träd. Även dessa för de vuxnas skull, verkar det, för barnen är alltför upptagna av alla gungor och klätterställningar för att ha tid att sitta ner.

– Den här lekplatsen är bättre än vår skolgård på Vifolka, var treorna Noah Spångberg och Victor Nelly överens om.

Victor Stensby, 6, Noah Spångberg, 9, och Victor Nelly, 8, är nöjda med den nya lekplatsen vid Klämman.
Victor Stensby, 6, Noah Spångberg, 9, och Victor Nelly, 8, är nöjda med den nya lekplatsen vid Klämman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om