Han ska guida riksdagsledamöterna

Anders Agnemar (C) har en fullspäckad vecka fylld med huvudsakligen politiska uppdrag och hoppas förgylla torsdagen med ärtsoppa och pannkakor.

Foto: Katarina Hydén

Måndagskoll2017-10-24 09:30

Namn: Anders Agnemar.

Ort: Borghamn.

Sysselsättning: Ordförande i Centerpartiet i Vadstena.

Vad har du på gång i veckan?

– På måndagen har vi studiebesök av två riksdagsledamöter. Vi landar i Borghamn först på stenbrottet och sedan nere i hamnen där jag ska berätta om den och mitt förslag om att göra ett naturum i Borghamn. På kvällen ska Kristina Yngwe, en av riksdagsledamöterna, ha ett föredrag i Mjölby. Sen ska jag smita ifrån en stund för jag ska hem till Vadstena och uppvakta en medlem i Centerpartiet som fyller 60 år.

På tisdag ska Centern, KD och Liberalerna ha ett möte och på onsdag är det ju kommunfullmäktige. På torsdag ska jag ha ett viktigt möte i en kommitté i Lions som jag är sammankallande i.

Vilken är den bästa dagen i veckan?

– Det är väl torsdag tror jag som är den bästa dagen. Får jag sen ärtsoppa och pannkakor så blir den ännu bättre.

Vilken är den sämsta?

– Nja, det tycker jag inte att det finns någon egentligen.

Har du några planer för nästa helg?

– På lördagen ska jag jobba i trädgården. På söndag ska jag åka till Västerås. Jag är nämligen vice ordförande i Öppna dörrens riksförening. Det har jag varit i många år. Det är en förening som arbetar människor som har det lite jobbigt i samhället. Vi ska ha styrelsemöte i Västerås. Nuförtiden när jag åker lite längre i Sverige åker jag en eller två timmar tidigare än jag skulle behöva egentligen och så stannar jag till någonstans på vägen. Jag har kommit på att det är dumt att bara köra förbi allting. Jag kommer att stanna och titta på någonting längs vägen. Jag vet inte om det blir i Arboga eller Örebro eller vad det kan bli.

Vad gör du helst en fredagskväll?

– Då brukar hustrun och jag tillbringa kvällen tillsammans och varva ner och kanske dricka ett glas vin och äta en räkmacka. Nuförtiden ser jag på Skavlan också, det tycker jag är bra. En hemmakväll kan man säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om