- Det här är nog publikrekord för biblioteket i Malmslätt, sa barnbibliotekarie Anette Lundgren när hon blickade ut över ett hundratal sportlovslediga barn och ungdomar som var på plats för att träffa hockeyspelarna Tim Eriksson och Mattias Carlsson.
De båda LHC-forwardsen fick en svettig eftermiddag.
Det började med en kanonad av minst sagt varierande frågor - varvat med typiska barnkommentarer som "i förrgår var jag hos farmor och i går också" och "min mosters man har spelat på ishockey. Han heter Jonas".
LHC-arna svarade tålmodligt på allt från att båda har 5 som turnummer till hur det känns att få en tackling i huvudet (det gör ganska ont).
Åttaårige Jonathan Nydén var en av dem som var mest belåten med bibiotekets hockeysatsning.
Och det är klart, har man Tim Eriksson som favorit är det inte helt fel att få sin idols autograf på målvaktshjälmen och sedan vinna med 1-0 i bordshockey mot honom.
Tim Eriksson tog både förlust och uppståndelse med ro.
- Vi brukar göra den här typen av grejer 4-5 gånger per år - mest under sommaren. Det känns givande - inte betungande att komma ut så här.
Vi är ju på ett bibliotek. Har du något lästips?
- Jag får väl säga "Sagan om ringen", säger Tim Eriksson.
Mattias Carlsson har inte fått spela så mycket på sistone. Men han kan trösta sig med att ha en trogen beundrare i 4-årige Malte Jonsson som stolt pekade stolt ut Mattias bild med färsk autograf i LHC:s matchprogram när han fick frågan vem som är bäst i LHC.
För Anette Lundgren kom publikrusningen som något av en överraskning.
- Jag var rädd att ingen skulle komma och hade planerat en massa egna frågor som jag i så fall skulle ha ställt till spelarna, skrattade hon.
Är hockey kultur?
- Absolut. All idrott är kultur, hävdar Lundgren och levererar följande lästips på hockeyböcker:
- Böckerna om NHL-stjärnorna är populära. Bland skönlitteraturen säger jag Gunnar Nordströms Stjärnskott-serie och Bengt-Åke Cras böcker.
I tisdagens tidning: Hockeyproffsen svar på barnens frågor