På en regnvåt gräsmatta inne på Malmen rusar åtta soldater omkring med pansarskott på ryggen
De har just blivit anställda av helikopterflottiljen och kan se fram emot att arbeta i mellan sex och åtta år som flygsäkerhetssoldater.
Daniel Enge, 21 år från Malmslätt, har inte ångrat sitt yrkesval:
- Det är ett annorlunda jobb. Man har olika arbetsuppgifter varje dag.
Med en ingångslön på 16 300 kronor i månaden lär knappast de nyblivna soldaterna bli rika.
- Men de roliga arbetsuppgifterna väger upp ganska mycket, säger Daniel Enge.
På Linköpings garnison arbetar i dag cirka 850 personer - vilket gör Försvarsmakten till den nionde största arbetsgivaren i kommunen. Merparten är anställda av helikopterflottiljen. Men enligt överste Magnus Westerlund, chef på helikopterflottiljen, finns det ett stort rekryteringsbehov. Så sent som förra veckan anställdes 26 soldater. Och fler ska rekryteras.
- Under de närmaste åren ska vi totalt ha 200 soldater. Så det här är bara början på ett flöde av arbetstillfällen.
Men helikopterflottiljen har inte bara behov av soldater. Det behövs tekniker och piloter också - yrken som kräver fleråriga utbildningar.
Helikopterflottiljen har för närvarande 175 vakanser.
- Det är viktigt att vi kan rikta rekryteringen mot den kategori av människor som i dag går på tekniska gymnasier. Vi måste övertyga dem om att pilotyrket är intressant. Där ser vi tyvärr en vikande trend jämfört med för 20 år sedan. Då var det ganska många som sökte anställning som pilot. Det är färre i dag. Det innebär att vi har ett mindre urval när vi gör vår selektering, säger Magnus Westerlund.