Resebyrå varnar för My Travel

Malmö2004-03-09 01:25

Resebyrån Big Travel med säte i Malmö varnar på sin hemsida besökarna att köpa resor från de resebyråer som sorterar under den internationella koncernen My Travel. Orsaken är att My Travel Group har redovisat en förlust på motsvarande 11,6 miljarder kronor.

Bland My Travel-byråerna finns Always, Globetrotter, Ving och Trivselresor. Big Travel skriver att företaget inte kan garantera att de som köper biljetter från de utpekade företagen verkligen kommer iväg. Inte heller kan resebyrån garantera att resenärerna blir väl omhändertagna på resmålen.

Påhoppet har väckt ilska hos My Travels resebyråer som hänvisar till den lagstadgade resegarantin och att den nordiska delen inom My Travel går med vinst.

Always, Globetrotter, Ving och Trivselresor är starka och pålitliga företag. Risken att en resenär inte skulle komma hem är lika med noll, säger marknadschefen Niklas Zhovnartsuk vid Always till Sydsvenska Dagbladet.

My Travel anlägger inte moteld offentligt men undersöker om det är juridiskt tillåtet att sprida information som inte är sann.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!